diner

Het paasdiner: vergeet de drankjes niet

Veel mensen vinden het gezellig en fijn om Pasen te vieren met een lekker paasdiner. Vaak wordt er met zo’n diner flink uitgepakt en passeren heerlijke gerechten de revue. Ga je voor wild of toch voor een goede vis? Of prefereer je een in de oven bereide schotel? Allemaal erg smakelijk natuurlijk, maar vaak is er iets dat vergeten wordt. We hebben het dan over de drankjes die je serveert bij het eten. Is dat zo belangrijk dan?

Wijn tijdens het paasdiner

Vaak zien we dat er wijn geschonken wordt bij paasdiners. Het valt echter regelmatig op dat mensen niet altijd op de hoogte zijn van wat nu een goede wijn is en welke wijn bij welk recept past. Het probleem daarvan is dat een niet zo goede of passende wijn afbreuk kan doen aan het gerecht waarbij deze geserveerd wordt. Het zou natuurlijk jammer zijn als al die uren in de keuken voor niets zijn geweest. Daarom is het van belang om de juiste wijnen te selecteren. We spreken inderdaad van het meervoud. Zo kan het zijn dat je vis als voorgerecht hebt, maar een lekker stukje biefstuk als hoofdgerecht hebt gekozen. Bij een vis- en vleesgerecht drink je echter niet dezelfde wijn, dus daarom is het belangrijk om in ieder geval al 2 wijnen uit te kiezen.

Hulp nodig bij het kiezen van wijn?

Gelukkig hoef je geen wijncursus of iets dergelijks te gaan volgen om de juiste keuze te maken. Er zijn namelijk meer dan genoeg mensen die je kunnen helpen bij het kiezen van wijn. Allereerst staat er in receptenboeken vaak een wijnvoorbeeld. Je kunt uiteraard op zoek gaan naar deze wijn om die inderdaad te schenken. Daarnaast is het natuurlijk altijd een optie om langs een of zelfs meerdere slijterijen te gaan. Slijters helpen je immers ook graag bij het selecteren van de meest passende wijnen voor je paasdiner.